Başbakan aday adaylarını uyardı: Konuşmayın!

Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU vekil adaylarının açıklanmasına saatler kala, aday adaylarını net bir şekilde konuşmamaları için uyardı.

 Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU  vekil adaylarının açıklanmasına saatler kala, aday adaylarını net bir şekilde konuşmamaları için uyardı.

7 Haziran Pazar günü yapılacak olan genel seçimler öncesi partilerin titiz çalışması devam ederken, sadece AK Partili aday adayları ve seçmeni değil, tüm Türkiye AK Parti’nin hangi şehirden kimleri aday göstereceğini merak ediyor.
AK PARTİ'DEN BİLGİ SIZMIYOR
Adaylarla ilgili olarak haftalardır, bazı şehirler için isimler atılıyor. Özellikle Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Şanlıurfa, Gaziantep, Mersin ve Konya gibi büyükşehirlere, iddia ve tahminden öteye gitmeyen, isimler listelerin birinci sırasına yazılıyor. Çünkü aday listeleriyle ilgili olarak gerek AK Parti Genel Merkezi’nden gerekse parti kurmaylarından hiçbir bilgi sızmıyor.
AK PARTİ'DEN ADAY ADAYLARINA UYARI: İTİBAR ETMEYİN
7 Haziran seçimlerini ‘Türkiye’nin geleceği için dönüm noktası’ olarak tanımlayan AK Parti’nin üst düzey yetkilileri, özellikle uzun süredir medyada dolaşan kulis haberlerine ve bazı Twitter hesaplarından açıklanan ‘liste’ iddialarına itibar edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.
AK PARTİ BU KEZ ÇOK HASSAS DAVRANIYOR
AK Parti, daha önceki seçimlere nazaran liste bilgilerinin dışarıya sızmaması için çok özel önlemler aldığı, paralel yapıya hizmet eden aday adaylarının manipülasyon yapmaması için büyük çaba sarf ettiği belirtildi. Zaten daha önceki seçimlerde aday listeleri açıklanmadan önce, aday olacak isimler çok önceden basına sızıyordu. Bu yönüyle de olsa, 7 Haziran seçim süreci diğer seçim süreçlerinden çok farklı.
Öyle ki, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki üst kurul üyeleri olan Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Süleyman Soylu, Mustafa Şentop, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Azize Sibel Gönül ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın’ın dışında kalan AK Partili milletvekillerinin çoğunun dahi listelerden haberi yok. Bilgisi olan milletvekilleri de Başbakan Davutoğlu'ndan gelen talimat üzerine ser verip sır vermiyor.
BAĞIMSIZ ADAYLARIN ÖNÜNÜ KESECEK YÖNTEM
Aday listelerine son halinin verilmesi için bu gece, son kez, yorucu ve titiz bir çalışma yapacak olan Başbakan Davutoğlu ve ekibi böylece listelerin Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilmesi gereken saate kadar bekleyerek hem manipülasyonları hem de aday adayı olan bazı isimlerin son dakika bağımsız aday olmasını engelleyecek.

[email protected]

Haber7

06 Nis 2015 - 20:59 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler